Wandeltraining Baraque Michel (Auberge).

De ca 27 km lange route voert vanuit het startpunt in Zuidelijke richting. We lopen over de bekende plankjes, (knuppelpaden), door de veengebieden: Fagne de La Polleur, Neûr Lowé, en Grande Fagne, met geweldig mooie uitzichten. Soms ontbreken de knuppelpaden en lopen we over de drassige en modderige veenpaden; een afwisseling van ruig en idyllisch. De veengebieden worden afgewisseld door bos, met brede bos en grindpaden. Ook komen we in de buurt van het brongebied van het riviertje de Bayehon dat we, over een pad met gladde boomwortels, een stukje stroomopwaarts volgen. Na het Ardens dorpje Longfay, volgen we het riviertje de Pouhon, ook stroomopwaarts. In het stroomgebied van de Trô Maret, steken we dit bekende Ardens riviertje per brug over.

De route is een aaneenschakeling van veen en bosgebied. De zwaarte wordt bepaald door de soms moeilijk beloopbare drassige ondergrond en de lengte van 27 km. Er is weinig hoogteverschil, ca 300m. Tegen het einde van de route, is er nog een extra modderig, maar ook prachtig, stukje langs het riviertje de Polleur, (het begin v/d Hoëgne) waar enigszins droge beloopbare plekjes ’n complete zoektocht zijn. Daarna steken we het beekje Herbôfaye over en passeren we op de Vecquée (een oude verbindingsweg) het bekende Croix de Fiances.(een kruis ter nagedachtenis aan een verloofd paar, dat in 1871 omkwam in een hevige sneeuwstorm). De laatste km van de Vecquée voert via een breed knuppelpad naar het eindpunt Baraque Michel. Er is een uitstapmogelijkheid na ca 15 km.

Deze startplaats ligt aan de rand van een machtig en prachtig Belgisch Hoge Venen gebied, langs de N68 tussen het Noordelijk gelegen Eupen en Malmedy in het Zuiden. Afstand Maastricht ca 70 km.

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.