Wandeltraining Bévercé

Bévercé, in de Belgische Ardennen, in de omgeving van Malmedy, op ca 75km vanaf Maastricht, was het startpunt van deze tocht.
Omdat de starthoreca Ferme Libert de afspraken over de openingstijden niet nakwam, verzamelen we nu in Café Ardennais in Hockai en rijden we daarna 5 km verder naar een parkeerplaatsje bij het riviertje Trô Maret; Het startpunt van de route.

Deze route heeft een lengte van ca 27 km, met een stijging en daling van ca 800m.

De tocht voert langs de riviertjes de Trô Maret, Warche, Bayehon, Pouhon, Ghaster en opnieuw langs de Trô Maret. De Warche is het breedst en de Ghaster het smalst. De route langs de Warche vindt, voor een deel, plaats via een hoog boven deze rivier lopend, afwisselend smal en breder hangpad (met mooie uitzichten); moeilijk begaanbaar door wortels, rotsstenen en modder. Deze ondergrond is er ook op de paden langs de Ghaster en Trô Maret. De moeilijke begaanbare ondergrond wordt ruimschoots gecompenseerd door de ruige schoonheid van de Ardense natuur.

Bij deze tocht wordt de zwaarte bepaald door: de soms moeilijk begaanbare ondergrond langs de genoemde riviertjes, de afstand en hoogteverschillen.(800m).

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

Uitstapmogelijkheden na 10 en 20 km.

De verzamelhoreca is Café Ardennais, Rue Abbé Dossogne 36, Hockai.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.