Wandeltraining Epen.

Epen ligt in het hart van het Heuvelland Zuid-Limburg in het Geuldal. In de route gaan we een aantal keren het Geuldal geheel of gedeeltelijk in en uit en komen zo aan een totaal hoogteverschil van 680m. De hellingen zijn minder steil dan de Herve routes: Trasenster, Fraipont en Trooz, in en uit het Vesdre dal. De zwaarte van deze route wordt bepaald door de afstand van ca 27km, de hoogteverschillen van 680m en de paden, die soms stenig en in de omgeving van de Geul erg modderig kunnen zijn. Het Heuvelland, met bos, veldwegen en weilanden, toont soms fraaie panorama’s.

In de route is er géén binnenpauze, wel twee buitenpauzes. Er zijn uitstapmogelijkheid na 12 en 21 km.

Omdat Rozenhof op hoogte ligt, duurt het klimmen en dalen tot bijna aan het einde van de route; de laatste 2 km zijn licht dalend. Indien nodig kan de route aan het einde met ’n paar km ingekort worden. Dit laatste heeft dan wel tot gevolg dat het allerlaatste stukje daling ook korter wordt. Samenvattend: het is een mooie Heuvelland route qua zwaarte vergelijkbaar met Noorbeek/Slenaken.

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

De startplaats Rozenhof, ligt op hoogte, even buiten Epen, (niet te verwarren met het Ardense Eupen), in de richting van Vijlen, Vaals.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.