Wandeltraining Trooz

Trooz ligt in het prachtig mooie Land van Herve, grenzend aan Chaudfontaine/Luik. Deze ca 26,5 km lange wandeling, heeft ca 990 hoogtemeters! De route gaat over veldwegen, bospaden, weilanden, met prachtige vergezichten vanaf de hellingen. De Vesdre stroomt in dit gebied, globaal van Oost naar West, ongeveer parallel aan de drukke N61, (verkeersweg) en de spoorlijn 37 (Luik-Aken). Om te wisselen van de noord naar de zuidhelling, of omgekeerd, moet zowel de N61 als het spoor worden overgestoken, via brug of viaduct. In het meest ongunstige geval moet de weg ook nog een stukje gevolgd worden. Dat is na ca 18,7 km het geval; ca 800m. verkeersweg.

Er is een uitstap mogelijkheid na ca 21km en 740 hoogtemeters, op een afstand van ca 1km van het start café. Tijdens de tocht is er verder geen binnenpauze, maar wel 2 buitenpauzes. De zwaarte van de tocht wordt overwegend bepaald door de hoogteverschillen, die tot het einde voortduren! Overige uitstapmogelijkheden na 7 en 15 km.

Startplaats van deze tocht is: Café Le Fassotte, Rue La Brouck-Campagne 2, 4870 Trooz (B), op ca 43km afstand van Maastricht

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.