Wandeltraining Hockai (Deze route staat niet in het programma)

De route voert vanuit Hockai langs een niet meer in gebruik zijnd spoorlijntje, naar een brugje (Passerelle du Centenaire) over het welbekende Ardens riviertje Hoëgne (precies op de plek waar de naam van Polleur verandert in Hoëgne). Daarna gaat de wandeling verder over een aanvankelijk breed licht stijgend, soms drassig pad, (La Vequée), een oude verbindingsweg, tussen Hockai en Baraque Michel. Na ca 4km wordt de beginloop van de Statte stroomafwaarts gevolgd. Het pad langs het steeds breder wordend Ardens riviertje, is modderig en stenig met soms zeer gladde boomwortels en loopplankjes, (knuppelpaden); avontuurlijk en prachtig. In de Omgeving van het Ardens dorpje Solwaster, gaat de wandeling, via de beekjes Sawe en Dison, richting het gehucht Royompré. Vanaf dat punt wordt de Hoëgne stroomopwaarts gevolgd. Eerst in de richting van Pont Belleheid, daarna pittig, stroomopwaarts terug naar het startpunt Hockai.

De zwaarte wordt bepaald door de afstand, ca 27 km, de overwegend moeilijk begaanbare drassige paden met stenen en wortelstronken; en in mindere mate door het hoogteverschil van ca 535 m. Dit hoogteverschil komt niet van steile hellingen, maar vooral van het verval langs de Hoëgne en Statte. Langs de riviertjes is de natuur verrassend afwisselend en van ruige schoonheid. Er is een uitstapmogelijkheid na ca 10 km.

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

Startplaats Café Ardennais, Rue Abbé Dossogne 36 Hockai België.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.