Wandeltraining Ternell  (Deze route staat niet in het programma)

Deze ca 26,5 km-lange tocht voert door de prachtige rivierdalen van de Helle en Getzbach en langs de riviertjes de Steinbach, Eschbach en Ternellbach, in het natuurpark Hoge Venen. De paden zijn soms breed, maar vaak ook smal, modderig en stenig met boven de grond uitgegroeide boomwortels. De smalle paden bevinden zich deels naast de rivieroever en deels op bepaalde hoogte er boven: de hangpaden. De paden in het veengebied zijn altijd drassig; de omgeving, afhankelijk van de weersomstandigheden, toont weidse uitzichten of is in nevelen gehuld.

De zwaarte wordt mede bepaald door hoogteverschillen van ca 350m, de afstand, maar zeker ook door de moeilijk begaanbare, drassige, ondergrond. Sommige delen van het natuurpark Hoge venen zijn vanaf 15 maart t/m augustus niet toegankelijk, wegens het broeden van vogels en ook verboden als de rode vlag is gehesen bij brandgevaar en extreme sneeuwval. Uitstapmogelijkheden na 9 en 20 km.

Deze wandelingtraining wordt aanbevolen door ID Travel voor mensen die een huttentocht doen of de Kilimanjaro gaan bewandelen.

(Café restaurant), Hoge Eifel in het Hertogenwald bij Eupen (B), op ca 62km van Maastricht.

Klik hier om aan te melden voor deze wandeltraining.