Zondagwandelingen:

Deze door mij uitgezette wandelingen op zondag bevinden zich in een straal van 60 à 70 km van Maastricht, in de mooiste delen van Zuid-Limburg, Voerstreek, het Land van Herve en de Belgische Ardennen. Bij voorkeur maak ik voor elke wandeldatum een nieuwe route. Dat lukt zeker niet altijd, of slechts voor een deel. Waar de wandeling plaatsvindt, hangt oa af van het jaargetijde; (broedgebieden van vogels). Brandgevaar en/of (sport)evenementen beperken soms ook de keuze van het loopgebied!

Als er te weinig eigen vervoer beschikbaar is, reizen we per openbaar vervoer naar een gebied dat ook goed bereikbaar is met OV; dus ook het vervoer kan de keuze van het wandelgebied beïnvloeden!

Wandelroute:
De loopafstand bedraagt ca 15 km. De looptijd van 4 à 5 u is afhankelijk van weersomstandigheden, ondergrond, hoogteverschillen, gebied en conditie van de deelnemers.

Informatie over de route:
In de week voorafgaand aan de wandeling, geef ik per e-mail de benodigde info over de route: gebied, loopafstand etc en regel ik ook de auto’s voor het vervoer. (zie vervoer). Daarbij kan dan blijken dat we met OV moeten reizen. Op deze mail met info kun je dan reageren met een bevestiging van je deelname of een afmelding.

Wandeltempo:
We lopen relaxed in een gezellige sfeer en houden rekening met elkaar én met elkaars looptempo; dat geldt zowel voor de snelle als de langzame lopers. De loopsnelheid bedraagt, afhankelijk van gebied en weersomstandigheden, 3,5-4km/u. Bij splitsingen, waar we niet rechtdoor gaan, wordt er altijd op elkaar gewacht en ook als de groep te lang gerekt is. Na het beklimmen van een helling blazen we samen uit, waarbij ook de langzame lopers de tijd krijgen.

Pauzes:
Voor zover aanwezig, is er tijdens de wandeling een horecapauze en zijn er één of meerdere buitenpauzes; dus lunchpakket en voldoende (warme/koude) drinkvoorraad zijn nodig!

De startlocatie is bij voorkeur een horecagelegenheid, waar we dan ook eindigen.

Uitrusting:
Hoge waterdichte wandelschoenen, categorie A of B, met goed profiel zijn een must
op onze routes, met paadjes die soms bestaan uit gladde stenen, modder en/of wortelstronken. Regenkleding en in het voorjaar en de zomer zonne- en tekenbescherming zijn óók nodig! Een EHBO-kit hoort bij mijn standaarduitrusting.

Verzamelpunt Maastricht:
Verzamelen om 9.50u, tegenover Café Brutal in de Alexander Battalaan, Maastricht.

Vertrektijd:
Om 10 u.

Vervoer:
We rijden met eigen vervoer en delen de benzinekosten. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk beurtelings te rijden en de benzinevergoeding op één dag voor elke chauffeur gelijk te laten zijn, onafhankelijk van het aantal passagiers per auto.
Passagiers nemen de nodige voorzorgen, om voor en na de wandeling, geen (modder)sporen in de auto achter te laten.
Als er niet voldoende auto’s beschikbaar zijn gaan we met openbaar vervoer naar de startplaats, die dan natuurlijk goed bereikbaar moet zijn via het OV.

Tijdstip terugkomst in Maastricht:
Afhankelijk van de rijafstand en de zwaarte van de wandeling varieert dit tussen
17.30-18.30u; een enkele keer om 19u, als het gezellig is om na afloop, met ’n drankje, nog wat na te praten in het café van de route.

Aansprakelijkheid:
Ondanks alle voorbereidingen/ voorzorgen bij het organiseren/deelnemen, kunnen er toch zaken mis gaan, waarvoor ik geen enkele aansprakelijkheid kan aanvaarden.

Inschrijven/aanmelden:
Voor het inschrijven/aanmelden zijn er 2 mogelijkheden:

 1. Je kiest een aantal datums uit de agenda zondagwandelingen, (in de agenda wandeltrainingen omlaag scrollen), geeft deze per e-mail aan mij door en maakt het bijbehorende bedrag (zie onder bij Tarieven), over op mijn rekeningnummer, dat ik je zal doorgeven na ontvangst van je deelname datums.

  Tarieven:
  8 wandelingen voor € 25, –
  7 wandelingen voor € 22, –
  6 wandelingen voor € 19, –
  5 wandelingen voor € 16, –
  4 wandelingen voor €  14, –
  3 wandelingen voor € 12, –
  2 wandelingen voor €  9, –
 2. Als je géén datums vooraf kunt plannen, kun je kiezen voor aanmelden per keer. Dan zijn de kosten per deelname € 5. Te betalen op de wandelochtend, in het café. Je aanmelding geef je dan, uiterlijk 1,5 week vooraf, per mail aan mij door. Je krijgt dan ook weer de infomail. Zie informatie over de route.

Afmelden voor een wandeling, na inschrijving:
Als blijkt dat je op een aangemelde datum niet kunt, meld je dan zo tijdig mogelijk af. Hiermee voorkom je, dat chauffeurs onnodig met hun auto naar het station komen, of dat we pas op het moment van vertrek merken dat we met OV moeten reizen. Er vindt geen terugbetaling en/of verrekening plaats voor gemiste wandelingen, die vooraf betaald zijn (zie tarieven), behalve als de wandeling door mij moet worden afgelast.

Tenslotte:

 • Als je kiest voor de 1e manier van aanmelden (Datums en betalen vooraf), zie ik dat bij ontvangst van je betaling én ook via de doorgegeven datums op mijn e-mail.
 • Besluit je om je per wandeling aan te melden: laat dit mij dan wel vooraf weten.
 • En laat mij óók weten als je (dit seizoen) niet deelneemt!

Hoe dan ook: ik hoor graag van je!

Voor de wandeldata kijk je in de agenda zondagwandelingen, (door in de agenda wandeltrainingen naar beneden te scrollen)

Met vriendelijke wandelgroet, Ton. tdebets@versatel.nl
+31 6 40 222 487 of 043 3433649