– De routes Slenaken, Fraipont, Maastricht, Nessonvaux en Trooz zijn individueel gemakkelijk in te korten en bieden mogelijkheden voor deelnemers die graag een korte(re) route willen lopen. (Zie onderstaande lijst)

januari Noorbeek: Limburgs Heuvelland en Voerstreek (B); Ruw hellend terrein met (stenige) veldwegen en bospaden. Afstand 27km en 680 hm (opgetelde hoogte meters) Uitstap mogelijk na 8 en 16km.

februari Slenaken: Limburgs Heuvelland en Voerstreek; Ruw hellend terrein met (stenige) veldwegen en bospaden. Afstand 27km en 600hm. Uitstapmogelijkheden na 5, 9 en 17km
Individueel in te korten.
 

maart Geulhem: Limburgs Heuvelland; Ruw hellend terrein met (stenige) veldwegen en bospaden. Afstand 25km en 650hm. Uitstapmogelijkheden na 7, 10 en 18km.

april Fraipont: in land van Herve(B), grenzend aan Noordelijk deel Ardennen (B); ruw hellend terrein met (rots/stenige) paden en paadjes in bos en open veld. Afstand 25km en 1100hm! Uitstapmogelijkheden na 5, 8, 17 en 18km. Individueel in te korten, omdat de uitstap na 17km en 780 hoogtemeters, in startplaats Nessonvaux is!

mei Bévercé : Ardennen (B), omgeving Malmedy; Ruw terrein, in avontuurlijk gebied, langs Ardense beekjes en riviertjes met modder, stenen en boomwortels. Afstand 27km en 800hm. Uitstapmogelijkheden na 10 en 20km.

In juni is er, wegens mijn vakantie, geen wandeltraining.

juli Maastricht: In het Nederlands/Belgisch gebied over en rondom de Pietersberg en Observant. Uit en in Maas- en Jekerdal, door bos en over veldwegen; mooie uitzichten. Ca 26km en 600hm, afkomstig van enkele pittige en ook langere minder steile hellingen. Individueel in te korten tot 20 km en 430 hoogtemeters, door na 18km een tussenstop te maken in Chalet Observant en daarna weer aan te sluiten bij de groep.
 

augustus Pepinster: Land van Herve (B), grenzend aan Noordelijk deel Ardennen (B); Ruw hellend terrein met (rots/stenige) paden en paadjes in bos en open veld. Afstand 25km en 930hm.
 

september Nessonvaux: Land van Herve (B), grenzend aan Noordelijk deel Ardennen (B); Ruw hellend terrein met (rots/stenige) paden en paadjes in bos en open veld. Afstand 27 km en 1100hm!! uitstapmogelijkheden na 9 en 18km. Na 24km is er een zeer steile helling van 700 m, met een stijging van 28%!! Deze kan (ook individueel) worden overgeslagen. De route kan individueel worden ingekort tot 18 km en 640 hoogtemeters, omdat de uitstap na 18km, in startplaats Nessonvaux is

oktober Trooz: Land van Herve (B), grenzend aan Noordelijk deel Ardennen (B); Ruw hellend terrein met (rots/stenige) paden en paadjes in bos en open veld. Afstand 26,5km en 1000hm! Uitstapmogelijkheden na 7, 15 en 21km. Individueel in te korten tot 21 km en 700 hoogtemeters, door na 21 km uit te stappen en nog ca 1km te lopen over verharde weg naar het startcafé

november Holset: Grensgebied Nederland/ België in de omgeving van Vaals, met als voertaal: Duits en Vaalser dialect (Völser plat). Rondom en over het drielandenpunt Vaals. Over hellende veldwegen en bospaden van het Holsetter- en Vijlenerbos. Door de dorpjes Plombières, Wolfhaag; langs het beekje de Geul door weilanden. Afstand ca 25km en 600 opgetelde hoogtemeters.

december Epen: Heuvelland Zuid-Limburg, (Ruw) hellend terrein en (soms pittig) stijgende bospaden en veldwegen. Afstand 27km en 680 hm. Uitstapmogelijkheden na 12 en 21 km.